Lhasa Apso temperament

lhasa apso puppies

De Lhasa Apso bezit een hoog gehalte aan temperament. Ze zijn zeer expressief in hun liefde en toewijding,deze honden hebben een eigen willetje, ze willen over het algemeen alles op hun eigen manier. Ze zijn bijzonder levendig en temperamentvol met een heerlijke spontane vrolijkheid.De lhasa Apso is een uitstekende waakhond vanwege zijn zeer scherpe gehoor.

lhasa apso

intelligent

Aan intelligentie geen gebrek want de Lhasa Apso leert heel snel vanwege zijn nieuwsgierigheid, hij neemt de kennis bijzonder vlug in zich op en maakt het zich eigen. 

Energiek

De Lhasa Apso bezit voldoende energie om een leuke wandeling te maken of een spelletje te spelen, hij heeft een goed uithoudingsvermogen.Lange wandelingen zijn echter voor de lhasa niet noodzakelijk.

Gehoorzaam

De lhasa wordt als trouw, gehoorzaam en bijzonder gericht op de baas beschreven, hij gaat door het vuur voor zijn eigenaar. De lhasa Apso kan goed met kinderen, maar stelt zijn grenzen.


kindvriendelijk

lhasa_apso_puppie/twentscheweide.nl

De lhasa apso is bijzonder kindvriendelijk door het vrolijke in geaardheid past hij goed binnen een gezin met opgroeiende kinderen.

Vanwege het goede in kindvriendelijk gedrag kan een lhasa apso niet alleen bij een gezin met jeugdigen geplaatst worden,maar kun je de lhasa apso ook meenemen naar gelegenheden waar kinderen aanwezig zijn.Als het aan de lhasa apso ligt laat hij kindvriendelijk gedrag maar al te graag zien door aandacht te vragen zodat hij een fijne knuffel ontvangt,zo kindvriendelijk is de hond namelijk mits deze met de juiste combinatie en op een verantwoorde manier is gefokt.

                                                                        lhasa apso puppy