Lhasa Apso

Lhasa Apso

Lhasa Apso

 

Lhasa Apso Kennel Twentsche Weide heeft af en toe Lhasa Apso puppies te koop

 

Mijn puppy's van Lhasa Apso worden gefokt uit mooie gezonde afstamming conform voorschrift van de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland, en de Lhasa Apso rasvereniging eerste gezelschapshonden club Nederland.

 

Mijn Lhasa apso puppies worden in de woonkamer geboren,hier zullen ze blijven tot ze acht weken zijn.

U bent bij Kennel Twentsche Weide verzekerd van ware huishond puppies die gewend zullen zijn aan andere huisdieren en kinderen als ze het nest verlaten.Lhasa apso's bezitten eerlijke, vrolijke uitbundige karaktertjes deze schitterende kenmerken geven we graag door aan lhasa apso pup nakomelingen.

wij hebben geen lhasa apso puppies te koop

 

Wist u dat Lhasa de traditionele hoofdstad is van Tibet.

De Lhasa Apso komt oorspronkelijk ook uit tibet, hij werd gefokt door boeddhistische monniken.Wij hebben soms lhasa apso pups te koop.De geschiedenis vertelt ons dat de lhasa Apso hond als waakhond en als beschermer gehouden werd.

 

De lhasa apso hond heeft een typisch oosters karakter, afstandelijk voor vreemden, trots vol humor en zelfs wat arrogant,hier informatie over lhasa apso kopen, als de tibetaanse bevolking zelf.Lhasa Apso is een klein ras met een gemiddelde hoogte tussen 25 en 28 centimeter.

 

De verzorging van de Lhasa Apso vacht vraagt wel om aandacht,af en toe zijn er lhasa apso pups met stamboom, de hond dient wekelijks goed geborsteld te worden.Ze hebben de meest uiteenlopende vacht kleuren, er zijn echter bepaalde kleuren die als onwenselijk worden geacht. Ook zit er elk jaar verschil in de vachtkleur van de hond deze is het ene jaar lichter dan het andere, niet vreemd dat Lhasa Apso de kameleon onder de honden genoemd wordt.

 

De Lhasa Apso is een vrolijke, zelfbewuste hond met een bijzonder goed uithoudingsvermogen. Over het algemeen blaffen deze honden weinig, maar zijn wel waaks.momenteel zijn er lhasa apso puppies te koop, Ze hebben goede mensenkennis  en kunnen over het algemeen goed overweg met kinderen, ze stellen hierbij wel duidelijk hun grenzen.

 

Een Lhasa Apso leert snel maar zal zich niet snel laten drillen, uit respect voor zijn baas zal hij iets doen en anders niet.Uit eigen ervaring kunnen we spreken van een vriendelijke,gezellige huisgenoot die bij thuiskomst altijd op je zal wachten als je even de deur uit bent geweest.

 

Deze kleine huisvriend is niet veel nodig,door zijn hoge mate van zelfstandigheid is een Lhasa Apso eigenlijk geschikt voor iedereen,hier vind u gezelschapshonden puppies,als je alleenstaand bent of een gezin hebt met kinderen deze trouwe makker past zich bijzonder goed aan op de situatie.

Lhasa Apso pups van Tibetaanse hond

lhasa apso hond

De Lhasa Apso is ontstaan in Tibet en werden alleen gefokt door heilige mannen en edelen. Men dacht dat dit ras geluk zou brengen en daarom werd dit ras als heilig beschouwd. Om deze reden werden de Lhasa Apso meer dan 2000 jaar gebruikt als waakhond in de kloosters. Ze zijn zeer intelligent, met een scherp instinct en een zeer goed gehoor.

 

De Lhasa Apso is een winterhard en krachtig ras,is zeer op hun hoede en achterdochtig tegenover vreemden. Ze ademen een sfeer van waardigheid uit maar ook komedie. Ze worden beschouwd als een van de meest aanhankelijke rassen met hun hoofdfunctie als dat van een metgezel.

 

De Lhasa Apso heeft een dubbele temperament. Ze is zeer expressief in hun liefde en toewijding, maar hebben een eigen willetje en willen alles op hun manier. Ze zijn levendig en temperamentvol met spontane vrolijkheid.Ze betamen uitstekende waakhonden vanwege hun zeer scherpe gehoor. Zij geven er de voorkeur aan om als enig huisdier aanwezig te zijn en gedijen op aandacht. Ze worden niet graag alleen gelaten voor langere tijd. Om deze reden zijn ze niet goed geschikt voor een gezin waar beiden werken. Ze hebben de neiging om te bijten (niet door) als ze boos of verbaasd zijn.

 

De Lhasa Apso moeten de dagelijks geborsteld worden om klitten en matten te voorkomen. Hun vacht, als deze lang is, vergt veel onderhoud. Wassen mag als dat nodig is. Ze zijn zeer gevoelig voor oorontstekingen en oogproblemen, dus regelmatig schoonmaken is belangrijk. De Lhasa Apso kent geen lange lijst aan erfelijke gebreken met aandoeningen daar dit ras niet doorgefokt is.

 

De Lhasa Apso heeft een zware dubbele vacht die gedrapeerd is over het hele lichaam. Hun lange vacht dient als een isolerende laag, waardoor ze warm blijven in de winter en in de zomer dient deze om te koelen. De vacht groeit tot aan de vloer mits je deze niet trimt en goed verzorgd, zelfs voor de ogen, die worden beschermd door lange wimpers. De textuur van de vacht is niet zacht of zijdeachtig. De vachtkleuren van de Lhasa Apso zijn onder meer goud, rookachtig en leisteen. Ze verharen bijna niet.

 

De Lhasa Apso heeft doorgaans een arrogante en eigenzinnige houding en is consequentie nodig bij zindelijksheidstraining. Intense vroege socialisatie en gehoorzaamheid zoals bij elk ander ras is een must. Ze vereisen stevige, assertieve en consequente commando's en zullen reageren op belonen. De Lhasa Apso zal de leiding nemen als hun niet duidelijk wordt gemaakt wie de baas is.

 

De Lhasa Apso vindt het heerlijk om te spelen en is vrij onstuimig. De Lhasa Apso is een uitstekend appartement en flat bewoner.

lhasa apso

lhasa apso honden

                                                                                       puppies