lhasa Apso kenmerken

de Lhasa Apso is een hond die weinig blaft,het is een vriendelijke hond welke ook nog eens bijzonder waaks is.Een lhasa apso is afstandelijk tegen vreemden het terughoudend gedrag in de kenmerken van deze Tibetaan zou je kunnen herleiden in de kenmerken van de bevolking van Tibet.

Een Lhasa Apso heeft één baas,hij tolereert anderen om zich heen maar neigt toch steeds zijn eigenaar op te zoeken en deze goed in de gaten te houden.De lhasa verliest weinig haren,dood haar kan uitgeborsteld worden. 

kenmerken van de lhasa apso

Lhasa Apso Kenmerken

afstandelijk tegen vreemden

één van de belangrijkste lhasa apso kenmerken is afstandelijkheid tegenover vreemden.Een lhasa apso kenmerk is dat hij een gereserveerde houding aan zal nemen.De hond zal zich terughoudend opstellen en kijkt van een veilige afstand eerst de kat uit de boom.Als de lhasa apso gewend is geraakt zal hij minder koel en koud overkomen en toenadering zoeken dus iemand dichterbij laten komen.


lhasa apso vriendelijke hond

Aangenaam en behulpzaam is een van de bijzondere lhasa apso kenmerken van dit Tibetaans ras.Voor zijn baasje gaat hij door het vuur hij is eerlijk en zeker ook dapper.Voor het gezin in het bijzonder is de lhasa apso aardig en attent.Kortom een vriendelijke huisgenoot.

lhasa apso blaft weinig

Een van de leuke lhasa apso kenmerken is dat hij zal niet vlug zal gaan schreeuwen om aandacht,het brullen van een leeuw zal ook uitblijven.Om elk klein geluidje gaan keffen zal deze Tibetaanse schone ook niet vlug doen,hij is immers de kalmte zelf door een van de kenmerken van lhasa apso,namelijk weinig blaffen. 

lhasa apso heeft één baas

één van de exentrieke lhasa apso kenmerken is dat deze betaamt goed te luisteren naar zijn baasje,ook wel naar elk gezinslid.Maar uiteindelijk is er maar één gebieder waar hij zich naar toesnelt.Niet zoals andere hondenrassen heeft lhasa enkel één bevelhebber,hij zal trouw zijn aan hem en er veel voor over hebben.De hond en baasje zijn één.


lhas apso verliest weinig haren

Volgens de lhasa apso kenmerken zal een lhasa apso bekend staan om zijn weelderige haardos,hij kent weinig haarverlies.De haren vragen wel om onderhoud zoals wassen,kammem en borstelen,om alopecie tegen te gaan kunnen speciale verzorgingsproducten worden gebruikt.Mocht er onverhoopt een probleem ontstaan ten gevolge van haar uitval,neem dan contact op met uw dierenarts.Hij zal het probleem onderzoeken en de oorzaak van het haarverlies behandelen.

lhasa apso is een waakse hond

Een van de belangrijke lhasa apso kenmerken is ondermeer waaks,dit betekend dat de hond altijd op zijn hoede is.Hij zal verkennen wat vreemd voor hem is en daarbij voorzichtig handelen.Deze oosterse vriend zal over u waken omdat hij trouw is aan degene die het dichtst bij hem staat.Een niet onbekend fenomeen is dat vaak wordt beaamt dat lhasa apso altijd paraat lijkt te staan voor het gezin waarin hij is opgegroeid.


Lhasa Apso kenmerken puur Tibetaans